- Amorsa pentru tencuiala decorativa -

FISA TEHNICA

DENUMIRE PRODUS : AMORSA PENTRU TENCUIALA DECORATIVA, VOPSEA DECORATIVA STRUCTURATA

 Cod : FINART AMORSA                         

DATE GENERALE ALE PRODUSULUI:

Amorsa pentru tencuieli, vopsele decorative este un produs professional, conceput ca o amorsa cu adios de cuart, de culoare alba sau colorata pe baza de copolimeri acrilici, aditivi si umplutori, pentru finisarea tencuielilor exterioare, cu capacitatea de a crea puncte de ancora pentru marirea aderentei tencuielilor, vopselelor decorative.

CARACTERISTICI:

 • -aderenta foarte buna la suport
 • -putere mare de acoperire,
 • -reduce capacitatea de absorbtie a suportului
 • -determina reducerea consumului
 • -timp de uscare redus
 • -permeabilitate la vapori si impermeabilitate la apa
 • -rezistenta la fungi si mucegaiuri

UTILIZARE:

Se utilizeaza pentru pregatirea superioara a suprafetelor de baza minerala: beton, tencuieli de var sau ipsos, zidarie din caramida, bca, rigips, sau alte materiale specifice, in vederea acoperirii cu tencuieli decorative sau vopsele decorative.

DATE TEHNICE:

Continut de nevolatile:

 • Masic: 65 ±2%
 • Volumic: 42±2%
 • Densitate: 1.5 ±0.1, g/cm³
 • COV: Subcategorie produs: acoperiri mate pentru pereti interiori si tavane”
 • Valoare  limita COV, g/l: 75 (2007)/40(2010)
 • Continutul maxim de COV al produsului in starea gata de utilizare, g/l:5
 • Culoare: alba sau diverse culori cf paletarului
 • Aspect: produs semivascos omogen
 • Uscare: la 20ºC si max 65% umiditate 2 ore, uscare totala 24 ore
 • Consum specific: 200 – 250 grame/mp, in functie de suprafata

 

MOD DE APLICARE:

Mod de aplicare: Pulverizare, pensulare sau roluire

Pregatirearea suprafeţei-suport:

Aplicarea produsului pe suprafaţa-suport se face numai după pregătirea corespunzătoare a acesteia, deoarece această etapă are o influenta hotărâtoare asupra calitatii acoperirii şi durabilitatii ei.

Betonul   sau   mortarele   noi   (inclusiv   reparaţiile)necesită minim  28 zile pentru intărire si  uscare inaintea   aplicării;   nerespectarea   acestei   condiţii afectează rezistenţa produsului  in timp, determină exfolieri sau băşicări, iar vopselele colorate este posibil să sufere modificări cromatice.

-suprafeţele tencuite se verifică prin ciocănire inainte de aplicarea produsului;       dacă       se       dovedesc necorespunzătoare   (sună   a   gol)   se   indepărtează complet tencuiala, până la zidărie si se refac cu un mortar de aceeaşi clasă cu cel iniţial; se remediază fisurile si alte imperfecţiuni inainte de aplicarea produsului vopselele vechi, neaderente, se indepărtează complet prin răzuire, ardere cu lampa de benzină sau folosind soluţii chimice speciale; vopselele pe bază de ulei se inlătură in totalitate;zonele atacate de mucegai se curata şi se impregnează cu soluţii speciale destinate acestui scop; suprafeţele ce urmează a se acoperi cu FINART AMORSA,  se curata de impurităţi sau grăsimi, se asperizează, praful rezultat Indepărtându-se cu perii cu păr moale sau prin suflare cu aer comprimat; suprafeţele trebuie să fie netede, plane, uscate. nu se aplică peste zugrăveli existente din humă sau vopsele pe bază de solvenţi sau ulei,  indiferent de stratul final.

CONDITII DE APLICARE

 • -Produsul se depoziteaza la temperature de aplicare minim 24 de ore inainte de aplicare.
 • -Se amesteca bine produsul in ambalajul original.
 • -Se aplica produsul ca atare , in caz de nevoie se poate dilua cu maxim 10% apa in functie de gradul de absorbtie al suportului
 • -Temperatura optima de aplicare a produsului este cuprinsa intre 5 si 30º C, iar umiditatea relativa maxima 70 %.
 • -Temperatura suportului va fi cu cel putin 3º C peste temperature punctului de roua pentru a evita condensarea umiditatii pe support.

NU SE VA UTILIZA SUB +5º C  SAU PE SUPRAFETE UMEDE

Ambalajele se depoziteaza in spatii uscate, ventilate, ferite de soare si surse de foc, la temperaturi intre minim +5º C si maxim +30º C

ATENTIE ! Depozitarea la temperature sub 5º C poate duce la deteriorarea produsului.

-In ambalajele originale, inchise etans, termenul de valabilitate al produsului este de 24 de luni de la data fabricatiei cu conditia respectarii conditiilor de depozitatre.

-In cursul acestei perioade sunt posibile urmatoarele modificari care nu afecteaza proprietatile peliculogene ale produsului: sedimentare de pigment: se inlatura prin agitare pana la omogenizare perfecta.

Produsul dintr-un ambalaj partial golit are o valabilitate mai mica, urmare aparitiei reactiilor chimice de reticulare oxidative generate de oxigenul present ca urmare a patrunderii aerului. La depasirea termenului de valabilitate produsul trebuie reverificat din punct de vedere al caracteristicilor peliculogene conform conditiilor tehnice prevazute si poate fi utilizat daca aceste caracteristici corespund.

Ambalare:Produsul se ambaleaza in recipiente din material plastic inchise etans avand capacitate de 24 kg.

Transport si depozitare:In ambalajul original inchis etans, neexpus la intemperii, radiatii solare sau alte surse de caldura si aprindere, la temperature intre  5- 30ºC, pericol de inghet.

Nota:INAINTE DE APLICARE COMPARATI INTOTDEAUNA PRODUSUL FINIT CU STANDARDUL APROBAT !

Culorile reale pot fi usor diferite de cele prezentate in paletarul de culori in functie de suprafata pe care se aplica de textura si de granulatia aleasa. Pentru a preintimpina posibile diferente de culoare pe fatada, se recomanda aplicarea pe anumita suprafata doar a produselor din acelasi lot de fabricatie.

Alte informatii :

Instructiuni de securitate : In timpul folosirii acestui produs se recomanda folosirea manusilor de protectie. Consultati fisa de securitate. Toate valorile si recomandãrile de mai sus sunt de luat in considerare doar ca un ghid de utilizare. Multi alti factori ce nu depind de controlul nostru , pot influenta rezultatul finisajului . In cazul in care apare orice problema , vã rugãm sã ne contactati si vã vom acorda toate informatiile tehnice necesare sau asistentã de specialitate, pe caz concret .

Descarca Fisa Tehnica

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Data livrare

Url

Title

Observatii

Please leave this field empty.